Tencerede Fincanda Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Tencerede Fincanda Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta şekeri çırpıp daha sonra süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip, tekrar çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip tekrar çırpıp, yağladığımız fincanların yarısı dolacak formda hamurumuzu döküyoruz.
- Ben cup cake yağlı kağıdını fincanın içine yerleştirip yaptım nasıl tercih ederseniz.
- Tenceremize fincanın yarısına gelecek kadar ılık su katıyoruz.
- Tencerenin üstünü bezle kapatıyoruz içerisine kapağın suyu damlamaması için suyumuz kaynayınca 20 dk kısık ateşte pişiriyoruz keklerimiz hale geliyor afiyet olsun????.