Tencerede Fırınsız Revani Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik 75 gr
- 1 su bardağı un 110 gr
- 1 paket kabartma tozu 10 gr
- 1 adet limon kabuğu sarı kısmının rendesi
Tencerede Fırınsız Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba mutfağıma hoşgeldiniz ocak üzerinde fırın kullanmadan revani tatlısı yapalım ben yıllardır bu halde pişiriyorum sizde umarım sizlerde dener beğenisiniz.
- Öncelikle tatlının şerbetini yapmak ile başlayalım.
- Tencereye şeker, su ve limonu alıp karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
- Orta ateşte şerbet kaynamaya başlayınca ocağı biraz kısalım ve 8- 10 dakika kaynatalım.
- Şerbeti kenara alalım.
- Soğuması için tatlının kekini yapmaya geçelim.
- Karıştırma kabına yumurta ve şeker köpürünceye kadar bir kaç dakika çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştıralım geriye kalan bütün gereçleri de ek edip güzelce karıştırdıktan sonra tavayı bir yemek kaşığı tereyağı ile yağlayıp hazırlamış olduğumuz harcı tencereye dökelim.
- Bir alüminyum folyo modülünü 4 kat katlayıp ocağın orta gözü üzerine bırakalım ocağı büsbütün kısıp tencereyi folyu üzerine bırakıp kapağı kapalı bir halde 25-30 dakika pişirelim.
- Pişen keki kenara alalım.
- 15- 20 dakika dinlenmeye bırakalım.15 – 20 daha sonra üzerine soğuk şerbeti kaşık kasık gezdirelim deneyecekle afiyet olsun.