Tencerede Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı sıcak süt
- Yarım paket tablet çikolata
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı süt tozu
Tencerede Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için; tüm materyalleri karıştıralım ve yağladığımız tencereye ekleyelim. Kapak kapatıp, ocağın altını orta ateşte açalım.
- Kek pişerken sos için bir kapta kakao, çikolata, şeker ve sıcak sütü karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Ocaktaki keki 15 dakika sonra denetim edelim.
- Kek pişince içine bir kürdan batırıp, içi de pişmiş mi denetim edelim.
- Kekin her yerine kürdan ile delikler açalım.
- Hazırladığımız sosu kekin birinci sıcaklığı çıkınca dökelim ve çekmesini bekleyelim. Sıcak soğuk istediğiniz biçimde tüketebilirsiniz.