elektronikci
FD Üye

Tencerede İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 3 adet biber
- 2 adet domates
- Yarım kilo kıyma
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- Bir tutam maydanoz
- Karabiber, tuz, kimyon, toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Sıvı yağ
Tencerede İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri soyup dilim dilim doğrayıp kızartalım.
- Daha sonra köfte için bütün gereçleri karıştırıp yoğuralım.
- Köfteleride hafif kızartalım.
- Biber ve domateside doğrayıp köfte, patates, biber, domates hepsini bir tencerede birleştirelim.
- Salça, su, kekik ve tuzu çırpalım yemeğimizin üzerine dökelim .
- Daha sonra pişmesi için ocağa koyalım.
- Kaynadıktan sonra altını kısalım yaklaşık 35 dakikada pişiyor.

Tencerede İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı