Tencerede Kolay Sufle Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 9 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Bitter çikolata
- Pudra şekeri
Tencerede Kolay Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel genişçe bir tencerede suyumuzu kaynamaya bırakalım. Kek hamuru için, uygun bir kapta şeker ve yumurtayı güzelce köpürene kadar güzelce çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu ek edip çırpmaya devam edelim. Kek hamurunu hazırladıktan sonra ısıya güçlü kaplarımıza kek harcını paylaştıralım.
- Kapların yarısını hafif geçene kadar doldurmanız kâfi. Herbir kaseye çikolatalarımızı yerleştirelim. Kaynattığımız su dolu tencereye kaplarımızı yerleştirip tencerenin kapağını kapatalım.
- Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika pişirelim. Bu müddet kaselerin boyutuna nazaran değişebilir şayet kahve fincanı kullanıyorsanız daha erken keklerinizi alabilirsiniz.
- Keklerin üzeri hafif çatladığında denetim etmenizi öneririm. Tencerede suflelerimiz servise hazır, üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.