Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tencerede Limonlu Revani

Tencerede Limonlu Revani
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tencerede-limonlu-revani.jpg

Tencerede Limonlu Revani Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yumurta
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Tencerede Limonlu Revani Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynadıktan yaklaşık 10 dakika sonra altını kapatalım ve çeyrek limonu içine sıkalım. Şerbeti ılımıya bırakalım.
  3. Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz.
  4. Yoğurt, su, sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştıralım.
  5. Un, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce karıştıralım.
  6. Yapışmaz bir tava yahut tencereyi( ben granit geniş pilav tenceresinde pişirdim) yağlayıp unlayalım.
  7. Harcımızı tencereye dökelim.
  8. Alüminyum folyoyu ocağı kapatacak ölçüde 4 sefer katlayıp ocaktaki orta gözün üzerine koyun.
  9. Tencereyi alüminyum folyonun üzerine koyun.
  10. Ocağı en kısığa getirin.
  11. Pişen revaniyi 5 dakika tencerede dinlendirdikten sonra servis tabağımıza aykırı çevirelim.
  12. Ilık olan şerbetimizi ılık olan revanimize dökelim.
????????????????????.
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt