
Tencerede Lokum Üzere Kuzu Tandır Tanımı İçin Materyaller
- 5-6 tane kuzu incik yahut kuzukol
- 1 tane iri soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 tane domates
- 3-4 sivvribiber
- 3-4 defneyaprağı
- 1 kaşık tane karabiber
- 100 gram kadar tereyağı
Tencerede Lokum Üzere Kuzu Tandır Tanımı Yapılışı
- Kuzu incikleri büyük bir tencereye yerleştirip biraz sıvı yağ ile etleri alt üst yaparak mühürlüyoruz.
- Soğan, biberler, domates ve sarımsağı doğrayıp etlerin üzerine serpiyoruz.
- Defne yaprağı, karabiber ve kesim modül tereyağını da üzerine ekliyoruz.
- Tuzunu da koyup kapağını kapatıyoruz. Ben hiç su koymadım ancak et ölçüsü az ise biraz su ekleyebilirsiniz.
- Kaynamaya başlayınca en kısık ateşte 3-4 saat kadar yavaş yavaş pişecek. Afiyet şifa olsun.