Tencerede Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
- 6-7 adet orta uzunluk patates
- 300-500 gram kıyma
- 3 adet sivri biber
- 5-6 ceri domates ( olağanda kullanabilirsiniz )
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Tencerede Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyalım, yarım ay biçiminde doğrayıp kızartalım.
- Bir tencereye soğanları küp küp doğrayıp koyalım kavuralım.
- Kavrulan soğanlara kıymamızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Suyunu çekmeye başlayan kıymaya biberleri de ekleyelim.
- Biberler biraz ısı gördükten sonra domatesimizi ekleyelim.
- Biraz kavurduktan sonra salçamızı ekleyip karıştıralım.
- Pişen sosumuzu bir kaseye alalım.
- İç yaptığımız tenceremize patatesleri ekleyelim.
- Kıymalı harcımızı da üzerine serelim.
- Bir sıra daha patates ekleyelim.
- Suyumuzu da ekleyelim.
- Kısık ateşte 15-30 dk ortası denetimli pişirelim.