Tencerede Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk patates
- 1 kase konserve
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 400 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz ,pul biber ve kara biber (tuzu damak zevkinize nazaran atınız)
- Sıvı yağ
Tencerede Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya sıvı yağ alalım ,yağ ısınırken patatesleri soyup yarım ay biçimde doğrayalım .
- Ardından ısınan yağda kızartalım .
- ardından küp küp soğanı doğrayalım, hafif kavurup kıymayı ekleyip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavuruN.
- Üzerine halka halinde doğradığımız biberi ekleyip bir iki cins karıştırın.
- Üzerine 1 kase konserve dökelim ve baharatları ekleyip kanamaya başlayınca patates kızartmasını ekleyip karıştıralım.
- 2 yada 3 dk kısık ateşte pişirin ve servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.