Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tencerede Patlıcan Güveç Tarifi

Tencerede Patlıcan Güveç Tarifi
0
35

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tencerede-patlican-guvec-tarifi.jpg

Tencerede Patlıcan Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 /400 gram kuşbaşı et
  • 5-6 patlıcan (Yaklaşık 700 gram )
  • 3-4 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 8.10 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Tencerede Patlıcan Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kuşbaşı eti tencereye alıp, suyu çekene kadar pişirelim, yağını katıp çok az kavuralım.
  2. Soğanı, sarımsağı, yeşil biberi, kırmızı biberi de doğrayıp ete katip biraz daha kavuralım.
  3. Ben kırmızı kapya biberi koymayı unutmuşum tarifte oda var. Salçasını baharatlarınıda ekleyelim küp küp doğradığımız patlıcanları biraz tuzlu suda bekletelim 5. 10 dk.
  4. Sonra patlıcanları tuzlu sudan süzüp ekleyelim hiç karıştırmadan.
  5. Üzerine domatesleride ekleyelim.
  6. Yarım çay bardağı sıcak suyuda koyalım, su az gelirse şu ekleme yapabiliriz.
  7. En son göz kararı tuzuda ekleyip, tencerenin ağzını kapatalım.
  8. Yemek kaynayınca ocağın altını kısalım böylece 15 dk kısıkta kalsın.
  9. Sonra bir karıştıralım. Yumuşayıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Tencerede Patlıcan Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt