Tencerede Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 5/6 adet patlıcan
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 300 gram kıyma
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon (Damak zevkinize göre ayarlayınız)
Tencerede Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patlıcanları alaca soyalım, ardından yuvarlak şekilde ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde doğrayalım.
- Tuzlu soğuk suda yarım saat bekletelim ardından patlıcanları süzüp, kurulayalım ve hafife yağda yumuşak şekilde hafif kızartalım.
- Ardından, bir tencere ye kızaran patlıcanları dizelim ardından sebzeleri küçük yemeklik şekilde doğrayalım ardından bir tavaya kıymayı alalım suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kavuralım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim ve yemeklik doğradığımız soğan sarımsak biber ekleyip 5 dakika kavuralım ardından tuz ve baharatları domates ve salça ilave edip 5 dakika daha kavuralım.
- Ardından, domates suyunu çekince yarım çay bardağın dan biraz az su ekle kaynayınca altını kapat tencereye dizdiğin patlıcanın üstüne kıyma harcını eşit şekilde ilave et.
- Üzerine 1 su bardağı su ekle ve 10 ila 15 dakika orta ateşte pişirelim. Ardından servise hazır afiyet olsun.