Tencerede Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet patlıcan
- 250gr kıyma
- 3 adet soğan
- 2 biber biri yeşil bir kırmızı
- 2 adet domates
- Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, su
Tencerede Patlıcan Oturtma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyup doğrayın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepside koyun.
- Üzerine biraz sıvı yağ gezdirin.15 dakika pişirin .
- Fırından alın soğanları tencereye doğrayın yağda kavurun .
- Biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
- Domates ve kıymayı ekleyip kavurun .
- Salçasını ekleyin, patlıcanları, baharatını ,tuzunu koyun.
- En son ne kadar sulu severseniz o kadar su ekleyip orta ateşte pişirin.
- Yanında pilavla birlikte servis edin ,ben curcumalı basmayı pilav yapmıştım deneyecek olanlara afiyet olsun????.