Tencerede Pratik Sufle Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 yemek kaşığı tereyağ
- 160 gr çikolata
- 3 yumurta
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı un
Tencerede Pratik Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağını benmari usulü eritiyoruz. Eriyen tereyağının üzerine çikolataları ekliyoruz ve soğumasını bekliyoruz ardından karıştırma kabımıza önce yumurtaları sonra şekeri ekleyerek iyice çırpın.
- İçerisine 2 yemek kaşığı kakaoyu ve 1 paket vanilya ile sütü ekleyip çırpın ardından eritilmiş çikolatayı karıştırma kabına ekleyin ve bu işlemi yaparken karıştırmaya devam edin.
- Son olarak içerisine 1 su bardağı unu da ekleyin ve hamurunuz hazır.
- Sufle hamurunuzu güveç kaplarınıza paylaştırın eğer suflenizi güveç kalıbından çıkartmak isterseniz kabınızın altını yağlayın ve hafif un serpiştirin.
- 180 derecede pişireceğiz eğer akışkan (çok akışkan) bir sufle istiyorsanız 10 dakika yeterli olacaktır.
- Orta istiyorsanız da 12 dakika yeterli oluyor. İyi pişmiş ise 15 dakika istediğiniz kıvamı elde etmenizi sağlayacaktır. Afiyet olsun.