Tencerede Sufle (Çay Demlenene Kadar Pratik Bir Tatlı) Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 6 tatlı kaşığı damla çikolata
- Pudra şekeri
Tencerede Sufle (Çay Demlenene Kadar Pratik Bir Tatlı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Toz şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpıyoruz .
- Daha sonra sıvı yağ ,süt ekliyoruz.
- Un ,kabartma tozu ,şekerli vanilini ve kakaoyu da ekleyip çırpıyoruz.
- Suffle kapılarımızın yarısından bi tık fazla olacak formda dolduruyoruz.
- Ortasına 1 tatlı kaşığı damla çikolata ekliyoruz .
- Üzerini kapatacak kadar kek harcı döküp derin ve geniş tencere yahut tavaya sıcak su dolduruyoruz .(Suffle kabımızın yarısına gelecek kadar.)
- Suffle kaplarını aldığı kadar yerleştirip orta ateşte kaynayana kadar ağzı açık kaynadıktan sonra kağıt havlu ile kapağını sarıp ağzını kapatın.
- 7 dk kadarda o denli pişirip alıyoruz sufflelerimiz hazır.