Tencerede Sufle Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 8 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Damla çikolata yada kalıp çikolata
- Pudra şekeri
Tencerede Sufle Tanımı Yapılışı
- Sıcak suyumuzu kaynaması için ısıtıcıya konur. Şeker ve yumurta çırpılır.
- Sıvıyağ, süt, kakao, vanilya, kabartma tozu, un ek edilir.
- Karıştırılır. Kekimiz hazır. Karnıyarık tenceresinde yapıyorum. Dilediğiniz geniş bir tencere olur.
- Suyumuz tencereye konur altı açılır.
- Bu ortada sufle kalıplarımıza kek harcımızı yarısına gelecek formda paylaştırıyoruz.
- Su sufle kaplarımızın yarısına gelecek biçimde ayarlıyoruz.
- Orta ateşte 10 dakika ağzı kapalı bir halde pişiriyoruz. Afiyet olsun.