Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tencerede Tavuklu Türlü (Güveç)

Tencerede Tavuklu Türlü (Güveç)
0
184

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Tencerede Tavuklu Türlü (Güveç) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane tavuk (1 buçuk kg)
  • 3 tane patates
  • 3 tane çarliston biber
  • 2 tane kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tane soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yedibahar
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane defne yaprağı
Sebzeleri kızartmak için;
  • Sıvıyağ

Tencerede Tavuklu Türlü (Güveç) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavuğu kesimlere ayırıp, yıkandıktan sonra 1 su bardağı su ile kısık ateşte pişirin. Tam kıvama gelmeye biraz kala ateşten alın.
  2. Diğer taraftan zerzevatları yıkayıp iri bir halde dilimleyip yağda pembeleştirin fazla kızartmayın güzelce pişmesinki tavuklada biraz pişip tadını versin.
  3. Güveç tenceresine yağı alıp ince doğranmış soğanı ekleyin pembeleşince salçaları ve baharatları ekleyin az su ekleyip sebzeler ve pişirilmiş tavuk etini de ek edin.
  4. Rendelenmiş sarımsak ve defne yaprağını da ekledikten sonra evvel yüksek ateşte fokurdamaya başlayınca orta ateşte olacak biçimde 10 dakika kadar pişirin.
  5. Patatesleri çatalla denetim edip, altını kapatın. 5- 10 dakika dinlendirin ve servis yapın. Afiyet olsun.
Tencerede Tavuklu Türlü (Güveç) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Meskende Köy Tavuklu Güveç Kaplama (Odun Fırını Aratmayacak Tat) Tanımı İçin Gereçler 1 kilo köy tavuğu1 yemek kaşığı kuyruk yağı (rendelenmiş)Yarım çay bardağı sıvı yağ1 tane patlıcan1 tane kabak1 tane patates  (kıvam vermesi için)1 büyük baş soğan1 adet kapya biber2 adet çarliston biber1 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Güveç Tavuklu Mis Üzere Tanımı İçin Materyaller 1 soğan5 diş sarımsak1 kırmızı kapya biber1 yeşil biber400 gram tavuk göğsü1 iri patlıcan1 iri kabak5 patates2 domates1 yemek kaşığı biber salcası2 su bardağı kaynamış su1 tatlı kaşığı tuz1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber1/2 (yarım) tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Tavuklu Patatesli Güveç Tanımı İçin Gereçler 1 adet bütün tavuk (Tercihe nazaran but kullanılabilir )3 adet orta uzunluk patates2 adet domates2 adet soğan2 adet biber2 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı pul biber1 yemek kaşığı toz kırmızı biber1 tatlı kaşığı tuz Tavuklu Patatesli Güveç Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Tavuklu Mantar Güveç Tanımı İçin Malzemeler 400-500 gram tavuk göğsü1 orta uzunluk soğan300 gram mantar2 adet kırmızı kapya biber2 adet orta uzunluk domates rendesiTuzKarabiberKırmızı pul biber1 yemek kaşığı tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ Üzeri için Kaşar peyniri rendesi Tavuklu Mantar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Fırında Pratik Güveç Tarifi İçin Malzemeler 9 tane tavuk but1 buçuk kg patates2 tane patlıcan7-8 adet çarliston biber2 tane domates1 buçuk tatlı kaşığı tuz2 çay kaşığı karabiber2 çay kaşığı pulbiber1 çay kaşığı yedibahar1 çay kaşığı kimyon1 yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,497Konular
982,125Mesajlar
30,082Kullanıcılar
SEDATcan2525Son üye
Üst Alt