Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepsi Katmeri

Tepsi Katmeri
0
125

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Tepsi Katmeri Tarifi İçin Malzemeler

*1 tam yaş mayanın yarısı
*2 yumurta birinin sarısı üzerine ayrılacak
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım paket margarin
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı susam
*Yeterince un

*
Tepsi Katmeri Tarifi Yapılışı
Öncelikle bir yoğurma kabına yarım yaş maya mızı bırakalım yarım bırakmamızın sebebi hamur fazla kabarmasın fakat yumuşak olsun diye Üzerine sütümüzü ılıtıp şekerim izi ekleyip dökelim Mayamız eriyip kabarmaya başlayınca ,ılık suyu, sıvı yağı, bir tam yumurta ve diğer yumurtanın akını, tuzu ekleyip elimizle karıştıralım Sonra unu muzu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş verip güzelce yumuşacık bir hamur yoğurup üzerini temiz bezle kapatıp en az yarım saat dinendirelim Dinlenip kabaran hamurumuzu iki küçük iki büyük bezelere ayıralım Daha sonra margarini eritelim küçük bezeleri el yardımıyla gelişigüzel açıp her üzerinin her yerine Bir fırça yardımıyla iyice sürüp karşılıklı kenarlarını kapatıp bir tepsiye alalım Diğer küçük bezeyi de bu şekilde yapalım Daha sonra büyük bezeleri alalım yine elimizle açalım üzerine erimiş margarini fırça yardımıyla süreli ve önceden yağlayıp kapattığımız küçük bezeyi bu hamurun ortasına bırakıp karşılıklı kenarları katlayıp Bur bohçası gibi saralım ve merdaneyle boylamasına açalım, bir tepsiye iki tane yan yana olacak şekilde ayarlayın Eğer fırın tepsiniz yuvarlak ise yuvarlak açıp her birini ayrı tepsilere bırakın Bir yumurta sarısı ve 1 kaşık yoğurdu karıştırıp her bir hamurumuzun üzerine sürelim dağa sonra bir bıçak ile verevine hamurun üzerine çizgiler çekelim en son susamını döküp bu haliyle 15 dk kadar bekletip 200 derece fırında pişirelim, pişince dilimleyip servis yapalım
 

Similar threads

MALZEMELER 1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 5 Su Bardağı Un Yeterince Su Tuz İçi İçin 12 Paket Margarin 3 Çorba Kaşığı Tahin HAZIRLANIŞI 5 su bardağı unu genişce bir kaba alalım Una bir tutam tuz ilave edelim Ortasını havuz gibi açarak yavaş yavaş su ve sıvı yağ ilave edelim Yumuşak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler *1 çay bardağı ılık süt *1 çay bardağı ılık su *Yarım çay bardağı sıvı yağ *1 çay kaşığı tuz *Yarım yaş maya yada instant maya *Aldığı kadar un (ben 5 çay bardağı un kullandım ) Arasına sürmek için; *2 yemek kaşığı tereyağ *1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Urfa Katmeri Tarifi Resimli Resimli Urfa Katmeri Tarifi, Urfa Katmeri Tarifi Malzemeler 1 çorba kaşığı sıvıyağ 5 su bardağı un yeterince su tuzlu içi için: 12 paket margarin 3 çorba kaşığı tahin YAPILIŞI 5 su bardağı unu genişce bir kaba alın Una bir parça tuzlu ilave edin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler *Yarım çay bardağı kaynar su *Yarım çay bardağı soğuk süt *Yarım çay bardağı sıvı yağ *1 yemek kaşığı kuru maya *1 yemek kaşığı toz şeker *1 çay kaşığı tuz aldığı kadar un Aralarına sürmek için; *200 gr tereyağı Üstüne sürmek için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Katmer tarifi Resimli Katmer Tarifi Katmer Malzemeler 1 Çorba Kaşığı Istikrarsız Yağ 5 Su Bardağı Un Yeterince Su Tuzlu İçi İçin 12 Paket Margarin 3 Çorba Kaşığı Tahin Tarifi 5 su bardağı unu genişce bir vahşi alalım Una bir tutam tuzlu ilave edelim Ortasını havuz gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt