iltasyazilim
FD Üye
Tepsi Katmeri Tarifi İçin Malzemeler
*1 tam yaş mayanın yarısı
*2 yumurta birinin sarısı üzerine ayrılacak
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım paket margarin
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı susam
*Yeterince un
*
Tepsi Katmeri Tarifi Yapılışı
Öncelikle bir yoğurma kabına yarım yaş maya mızı bırakalım yarım bırakmamızın sebebi hamur fazla kabarmasın fakat yumuşak olsun diye Üzerine sütümüzü ılıtıp şekerim izi ekleyip dökelim Mayamız eriyip kabarmaya başlayınca ,ılık suyu, sıvı yağı, bir tam yumurta ve diğer yumurtanın akını, tuzu ekleyip elimizle karıştıralım Sonra unu muzu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş verip güzelce yumuşacık bir hamur yoğurup üzerini temiz bezle kapatıp en az yarım saat dinendirelim Dinlenip kabaran hamurumuzu iki küçük iki büyük bezelere ayıralım Daha sonra margarini eritelim küçük bezeleri el yardımıyla gelişigüzel açıp her üzerinin her yerine Bir fırça yardımıyla iyice sürüp karşılıklı kenarlarını kapatıp bir tepsiye alalım Diğer küçük bezeyi de bu şekilde yapalım Daha sonra büyük bezeleri alalım yine elimizle açalım üzerine erimiş margarini fırça yardımıyla süreli ve önceden yağlayıp kapattığımız küçük bezeyi bu hamurun ortasına bırakıp karşılıklı kenarları katlayıp Bur bohçası gibi saralım ve merdaneyle boylamasına açalım, bir tepsiye iki tane yan yana olacak şekilde ayarlayın Eğer fırın tepsiniz yuvarlak ise yuvarlak açıp her birini ayrı tepsilere bırakın Bir yumurta sarısı ve 1 kaşık yoğurdu karıştırıp her bir hamurumuzun üzerine sürelim dağa sonra bir bıçak ile verevine hamurun üzerine çizgiler çekelim en son susamını döküp bu haliyle 15 dk kadar bekletip 200 derece fırında pişirelim, pişince dilimleyip servis yapalım
*1 tam yaş mayanın yarısı
*2 yumurta birinin sarısı üzerine ayrılacak
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım paket margarin
*1 çay kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı susam
*Yeterince un
*
Tepsi Katmeri Tarifi Yapılışı
Öncelikle bir yoğurma kabına yarım yaş maya mızı bırakalım yarım bırakmamızın sebebi hamur fazla kabarmasın fakat yumuşak olsun diye Üzerine sütümüzü ılıtıp şekerim izi ekleyip dökelim Mayamız eriyip kabarmaya başlayınca ,ılık suyu, sıvı yağı, bir tam yumurta ve diğer yumurtanın akını, tuzu ekleyip elimizle karıştıralım Sonra unu muzu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş verip güzelce yumuşacık bir hamur yoğurup üzerini temiz bezle kapatıp en az yarım saat dinendirelim Dinlenip kabaran hamurumuzu iki küçük iki büyük bezelere ayıralım Daha sonra margarini eritelim küçük bezeleri el yardımıyla gelişigüzel açıp her üzerinin her yerine Bir fırça yardımıyla iyice sürüp karşılıklı kenarlarını kapatıp bir tepsiye alalım Diğer küçük bezeyi de bu şekilde yapalım Daha sonra büyük bezeleri alalım yine elimizle açalım üzerine erimiş margarini fırça yardımıyla süreli ve önceden yağlayıp kapattığımız küçük bezeyi bu hamurun ortasına bırakıp karşılıklı kenarları katlayıp Bur bohçası gibi saralım ve merdaneyle boylamasına açalım, bir tepsiye iki tane yan yana olacak şekilde ayarlayın Eğer fırın tepsiniz yuvarlak ise yuvarlak açıp her birini ayrı tepsilere bırakın Bir yumurta sarısı ve 1 kaşık yoğurdu karıştırıp her bir hamurumuzun üzerine sürelim dağa sonra bir bıçak ile verevine hamurun üzerine çizgiler çekelim en son susamını döküp bu haliyle 15 dk kadar bekletip 200 derece fırında pişirelim, pişince dilimleyip servis yapalım
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.