Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tepsi Kebabı (Hatay usulü)

Tepsi Kebabı (Hatay usulü)
0
105

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
tepsi-kebabi-hatay-usulu-8.jpg

Tepsi Kebabı (Hatay usulü) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg kıyma (kuzu yahut dana yada karışık isteğinize nazaran )
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet maydanoz
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak (dövülmüş)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı su
Üzeri için;
  • 2 adet domates
  • ( Dlerseniz biberde koyabilirsiniz)

Tepsi Kebabı (Hatay usulü) Tanımı Yapılışı

  1. Yoğurma kabına kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp güzelce yoğurun.
  2. Gereçler birbirine güzelce karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı uygunca yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin.
  3. Biber ve domates salçası ile suyu karıştırın ve karışımı üzerine dökün.
  4. Dilimlediğiniz domatesleri üzerine güzelce dizin.
  5. 170 c fırında 45- 50 dakika denetimli pişirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun ????????????.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt