elektronikci
FD Üye
Tepsi Kebabı (Kilis Tava) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kıyma
- 2 baş soğan
- 3 diş sarımsak
- Maydanoz
- 2 adet sivri biber
- Karabiber, kırmızı biber ,tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 2 adet domates
- 2 adet biber
Tepsi Kebabı (Kilis Tava) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberi,soğan,sarımsak ve maydanozu robottan biraz iri kalacak şekilde çekilip kıymaya eklenir .
- Üzerine baharatları ekleyip güzelce yoğurulur.
- Yemeğin sosu hazırlanır.
- Öncelikle tepsiye 2-3 yemek kaşığı hazırladığımız sostan alıp yayılır .
- Üzerine kıymalı harç alınıp heryeri eşit olacak şekilde yayılır .
- Bir bıçak yardımıyla ile dilim olacak şekilde kesilir .
- Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri yerleştirilir .
- En son sosunu üzerine gezdirelim.
- Fanlı fırında en yüksek ayarda üzeri kızarana denk pişiriyoruz.
- 15-20 dk ardından sıcak servis edilir.