Tepsi Kebabı Tanımı İçin Materyaller
Köfte İçin
- 1 kg yağlı kıyma
- 3 adet kapya biber
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 adet sarımsak
- 3 orta uzunluk domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çimdik kimyon
- 1 çimdik karabiber
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- İsteğe nazaran yuvarlak doğranmış patates
Tepsi Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için olan materyallerin hepsini bir kapta ince ince kıyılmış formda birleştirip yoğuruyoruz.
- Fırın kabımıza/borcam ve ya tepsimize bastırarak 1-2 cm olacak kalınlıkta yayıyoruz.
- Üzerine ister yuvarlak domates ve ya patates diziyoruz.
- En son bir kapta salçamızı su işe açıp köftemizin üzerine döküp 180 derecede fırında 45 dakika kadar (Fırından fırına fark edebilir) pişiriyoruz. Afiyet olsun.