
Tepsi Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane biber
- 1 tane domates
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Pulbiber
- Patates
- Domates
- Biber
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
Tepsi Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçleri bir tas içine alıp güzelce yoğurarak karışmasını sağlıyoruz.
- Karıştıktan sonra bir adet borcam içine alıp tabanına yüksekliği bir parmak olacak biçimde yayıyoruz.
- Üstüne ince ince dilimlediğimiz patateslerimizi diziyoruz.
- Sonra domates ve biber ile süslüyoruz.
- En son olarak bir kasenin içinde hazırladığımız sosumuzu her yerine gelecek halde döküyoruz.
- 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında patatesler kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.