Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram yağsız kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 1’er çay kaşığı kimyon kırmızı biber tuz
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber (Olmadığı için kullanamadım, siz kullanabilirsiniz)
- 1 adet domates
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 çay bardağı sıcak su
Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içerisine kıymayı koyuyoruz. Soğanı ve biberleri rondodan geçiriyoruz.
- Sarımsağı eziyoruz ve tüm malzemeleri kıymanın içerisine ekleyip yoğuruyoruz.
- Fırın için uygun olan kabımızın içerisine alıyoruz ve her yeri eşit olacak şekilde yayıyoruz. Kıymayı bıçak yardımıyla dilimliyoruz.
- Biberleri, domatesleri ve patatesleri belirlediğiniz büyüklükte kesip kıyma harcımızın üzerine yine istediğimiz şekilde diziyoruz.
- Ayrı bir yerde sosunu hazırlıyoruz ve üzerine gezdiriyoruz.
- Fanla ayarda en yüksek derecede pişiriyoruz. Kebabımız hazır ve tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.