Tepsi Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 300 gram kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 yeşil biber
- 1 büyük kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanı,biberi ve sarımsağı incecik bıçak yardımı ile güzelce kıyalım.
- Akabinde kıyma ile birleştirerek güzelce yoğuralım.
- Yoğurduğumuz kıymayı tereyağı ile yağladığımız tepsimize döşüyoruz.
- Üzerini domates ve biberlerle dilediğimiz üzere süsleyip üzerine sosu döküp doğruca 180 derecede denetimli pişmeye bırakıyoruz)))) Afiyetler olsun canlar.