Tepsi Keki Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardak süt
- 3 adet yumurta
- 2 su bardak şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 5 kahve fincanı un
- 2 tatlı kaşığı kakao
Tepsi Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri çırpalım.
- Daha sonra süt ve yağı ekleyip güzelce çırptıktan sonra kabartma tozu ve unu ekleyip güzelce çırpalım.
- Bir portakalın kabuğunu rendeleyelim ve damla çikolatayı ek edip güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye yarısını dökelim.
- Kalan keke kakao ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra üzerine dökelim.
- 250 derece fırında denetimli pişirelim.