teknolojiuzmani
FD Üye
Tepsi Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kg un
- 2 kuru maya
- Tuz
- 1 su bardağına yakın sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 4-5 yemek kaşığı konut yoğurt
- 500 ml ılık süt (Yada yarı yarıya su)
- 250 gram kıyma eti
- 4-5 kuru soğan (Rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 500 gram hazır rendelenmiş sulu domates
- 5 acı yeşil biber (Robottan çekilmiş)
- 1-2 kırmızı tatlı biber (Robottan çekilmiş)
- 5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Yedi türlü baharat
- Sarımsak tozu
- Nane
- Pasta baharat
- Tatlı toz biber
- Steak baharat
- Tereyağı yahut yağlı kağıt
Tepsi Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için gerekli materyaller yeterlice yoğurulur. Hamurun kıvamı ele yapışmayan biraz daha yumuşak hamur. Sütü denetimi katın.
- İyice yoğurulan hamurun üstü örtülerek sıcak ortamda mayalanmaya bırakılır.
- Hamur iki katına kabardı ise mayalanmış manasına gelir.
- İç harcı için; tüm gereçler düzgünce yoğurulur ve tuzu denetim edilir.
- İç harcına istediğiniz baharatı ekleyebilir, istemediğinizi katmaya bilirsiniz.
- Hamuru ince açmayı tercih ettiğim için iç harcı kâfi oluyor. Daha kalın tercih ederseniz iç harcını bir tık az ekleyebilirsiniz.
- Yağlanmış büyük fırın tepsisine hamurdan bir modül alıp, ister tepsi içerisinde el ile, ister tezgah üzerinde merdane yardımı ile açılan hamur yayılır.
- Fırın kabını sade tereyağı yahut yarı yarıya sıvı yağ ile karıştırıp, yağlaya bilirsiniz.
- Açılan hamur üzerine iç harcını her tarafına yayıp, evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Benim tercihim fırın ıssısı 250 derecede pişirin. Deneyeceklere afiyet olsun.