
Tepsi Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt(ılık olsun)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su (ılık olsun)
- 1 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 4,5 su bardağı un
- Çörek otu ve susam
Tepsi Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur elde edelim.
- Sonra hamurumuzu tepsimize elimizle düzleştirelim.
- Sonra kesme aparatıyla hafif keselim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp ,çörek otu ve susam serpiştirelim.
- Daha sonra üzerini bezle kapatıp yarım saat kadar kabarmaya bırakalım.
- Hamurumuz kabardıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Tepsi Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı