
Tepsi Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt(200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı üzerine sürülecek
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz maya
- 3.5 su bardağı un
- 3-4 haşlanmış patates
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Salam
- Sucuk
- Kaşar
Tepsi Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce patateslerimizi haşlayıp küçük küp şeklinde doğrayalım.
- İçine salamı da küçük küçük doğrayalım.
- Sıvıyağını baharat ve tuzunu ekleyelim.
- Hamuru için; tuz ,yağ ,şeker ,maya ,yumurta akını ve ılık sütü bir kaba alalım.İyice karıştıralım.
- Üç buçuk su bardağı unu ekleyip iyice yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsinin içinde el yardımıyla pizza hamuru açıyormuş gibi hamuru yuvarlak bir şekilde açalım.
- Hamurun ortasını sekiz küçük eşit kesik atalım.
- Tüm harcı hamurun üzerine yayalım.
- Rendelenmiş kaşarı da üzerine ekleyin.
- Ortadaki kestiğimiz şeritleri kenarına yapıştıralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp üstü ve altı kızarana kadar pişirelim.