Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tepside Biberli Ekmek

Tepside Biberli Ekmek
0
33

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tepside-biberli-ekmek.jpg

Tepside Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 su bardağı süt
  • Un (aldığı kadar ,göz kararı)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • (cıvık bir hamur olacak )
Üzeri için;
  • 1 adet soğan
  • 250 gram lor veya çökelek
  • 2 yemek kaşığı biber salçası ( tatlı yada acı damak zevkinize göre)
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Tepside Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şekeri, mayayı sütü ayrı bir kasede karıştırıyoruz.
  2. Mayamız aktifleşince ununu üstüne aktarıp yağınıda ekleyip süt ile hamuru yoğurun cıvık bir hamur olması gerekiyor.
  3. Kek hamurundan bir tık katı olacak şekilde ayarlamanız gerekiyor.
  4. Daha sonra 1 saat hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Üzeri için yağı lor peynirini küp küp doğradığımız soğanlarımızı ve malzeme listesindeki ürünlerimizi ekleyerek iç harcını hazırlamış oluyoruz.
  6. Hamurumuz mayalandıktan sonra fırın tepsisine yagili kağıdımızı seriyoruz ve hamurumuzu üzerine iyice yerleştiriyoruz .
  7. Yerleştirirken ellerimizi yağlayarak yapıyoruz çünkü hamurumuz cıvık bir hamur olacaktır tekrar belirtiyorum hatta bu yüzden unununuz göz kararı koymanız gerekmektedir.
  8. Üzeri için hazırladığımız lorlu harcımızıda hamurumuza yerleştirip 180 derece önceden ısınmış altüst ayardaki fırınımızda kontrollü bir şekilde 35 dk kadar pişiriyoruz.
  9. Fırından çıktıktan sonra dilimleyebilirsiniz afiyet olsun.
Tepside Biberli Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,290Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt