Tepside Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 3 su bardağı süt
- Un (aldığı kadar ,göz kararı)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- (cıvık bir hamur olacak )
- 1 adet soğan
- 250 gram lor veya çökelek
- 2 yemek kaşığı biber salçası ( tatlı yada acı damak zevkinize göre)
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 su bardağı zeytinyağı
Tepside Biberli Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şekeri, mayayı sütü ayrı bir kasede karıştırıyoruz.
- Mayamız aktifleşince ununu üstüne aktarıp yağınıda ekleyip süt ile hamuru yoğurun cıvık bir hamur olması gerekiyor.
- Kek hamurundan bir tık katı olacak şekilde ayarlamanız gerekiyor.
- Daha sonra 1 saat hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
- Üzeri için yağı lor peynirini küp küp doğradığımız soğanlarımızı ve malzeme listesindeki ürünlerimizi ekleyerek iç harcını hazırlamış oluyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra fırın tepsisine yagili kağıdımızı seriyoruz ve hamurumuzu üzerine iyice yerleştiriyoruz .
- Yerleştirirken ellerimizi yağlayarak yapıyoruz çünkü hamurumuz cıvık bir hamur olacaktır tekrar belirtiyorum hatta bu yüzden unununuz göz kararı koymanız gerekmektedir.
- Üzeri için hazırladığımız lorlu harcımızıda hamurumuza yerleştirip 180 derece önceden ısınmış altüst ayardaki fırınımızda kontrollü bir şekilde 35 dk kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra dilimleyebilirsiniz afiyet olsun.