Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepside Çıtır Çıtır El Açması Börek

Tepside Çıtır Çıtır El Açması Börek

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
tepside-citir-citir-el-acmasi-borek.jpg

Tepside Çıtır Çıtır El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç harcı için
  • 10 adet orta boy patates
  • 4 büyük boy soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım demet maydanoz

Tepside Çıtır Çıtır El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patateslerimizi haşlayalım ve çatal yardımıyla ezelim.
  2. Yemeklik doğranan soğanlarımızı yağda kavuralım salça ve baharatlarımızı ekleyip ezdiğimiz patateslerimizi ve maydanozumuzu da katıp iyice karıştıralım.
  3. Hamurumuz için sıvı malzemelerimizi yoğurma kabımıza alıp tuz ve aldığı kadar unumuzu ekleyip iyice yoğuralım.
  4. Tepsinizin büyüklüğüne göre bezeler alıp çok ince olacak şekilde oklava yardımıyla açalım.
  5. Tepsimizi yağlayıp açtığımız hamurumuzu katalım ve üzerine iç harcımızı katalım.
  6. Tekrar hamur açıp tekrar harcımızı katalım. Bu şekilde 5 yada 6 kat kadar üst üste dizelim.
  7. Son olarak dilimleyip üzerine yağ sürüp 200° fırında 25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun ☺️????.
Tepside Çıtır Çıtır El Açması Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,773Mesajlar
29,849Kullanıcılar
Invitro20Son üye
Üst Alt