teknolojiuzmani
FD Üye
Tepside Etli Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 kg dana veya kuzu eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kapya biber
- 3 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 4 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı su
Tepside Etli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle eti pişirmek için etleri kuşbaşı doğrayın, düdüklü tencereye koyun ocağa alın.
- Suyunu salınca düdüklünün kapağını kapatın kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- Diğer taraftan patatesleri soyup yıkayın yuvarlak şekilde doğrayın.
- Üzerine baharatları ve sıvı yağ ilave edin karıştırın yuvarlak bir tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında patatesler pişene kadar pişirin.
- Domates sosunu hazırlamak için; Uygun bir tavaya tereyağını koyun ocağa alın.
- Ardından kabuğu soyulmuş ufak ufak doğranmış domatesleri ilave edin bir miktar kavurun.
- Ardından ufak doğranmış sarımsak ve tuzu ilave edin bir miktar daha kavurun ocaktan alın.
- Fırından pişen patatesi alın domates sosunu ortasına koyun.
- Pişen etlerin üzerine tereyağı ve ince doğranmış soğanı ilave edin bir miktar kavurun.
- Ardından doğranmış biberleri ve baharatları ilave edin karıştırın.
- Bir miktar daha kavurun ocaktan alın domates sosun üzerine dökün.
- Yarım çay bardağı suyu tepsiye dökün.Tekrar fırına verin.
- 10 dakika kadar pişirin.
Tepside Etli Patates Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı