Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepside Güveç

Tepside Güveç
0
21

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
tepside-guvec.jpg

Tepside Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
Üzeri için
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 4 adet sivribiber

Tepside Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kaba su koyulur.
  2. Patlıcanlar çizgili soyulur küp küp doğranıp suya atılır.
  3. Patateslerde soyulup küp küp doğranıp bu suya koyulur( rengi kararmasın).
  4. Fırın tepsisine kuşbaşı et,küp küp doğranan patlıcan ve patates koyulur.
  5. Üzerlerine salçalar ve baharatlarla zeytinyağı eklenir. Karıştırılır.
  6. Üstüne su dökülür.
  7. Domatesler doğranır ve soğanlar dörde bölünür.
  8. Sivribiberlerle birlikte tepsinin üstüne dizilir.
  9. Hazırlanan güveç 200° de 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Tepside Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt