Tepside Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 3 adet patlıcan
- 3 adet orta boy patates
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
- 2 adet domates
- 2 adet soğan
- 4 adet sivribiber
Tepside Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaba su koyulur.
- Patlıcanlar çizgili soyulur küp küp doğranıp suya atılır.
- Patateslerde soyulup küp küp doğranıp bu suya koyulur( rengi kararmasın).
- Fırın tepsisine kuşbaşı et,küp küp doğranan patlıcan ve patates koyulur.
- Üzerlerine salçalar ve baharatlarla zeytinyağı eklenir. Karıştırılır.
- Üstüne su dökülür.
- Domatesler doğranır ve soğanlar dörde bölünür.
- Sivribiberlerle birlikte tepsinin üstüne dizilir.
- Hazırlanan güveç 200° de 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun.