Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepside Haşhaşlı Gül Çöreği

Tepside Haşhaşlı Gül Çöreği
0
62

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Tepside Haşhaşlı Gül Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta (beyazı hamurun içine, sarısı üzerine)
  • 5.5-6 su bardağından 2 parmak eksik un
Ara katları için:
  • 4 yemek kaşığı dövülmüş haşhaş
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Üzerine:
  • Yumurta sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı süt

Tepside Haşhaşlı Gül Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tüm materyaller bir kaba alınır, yeterlice yoğurulur ve ele yapışmayan bir kıvam elde edilir.
  2. Hamur kabı yeterlice streçle sarılıp, örtülür, 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  3. Mayalanan hamur un serpilmiş tezgaha alınıp 4 bezeye ayrılır. Bezeler toparlanır.
  4. Üzerine 1 yemek kaşığı haşhaş koyup, sıvı yağ ile açılıp, hamura yedirilir.
  5. 2 parmak şeritler halinde kesilip büyük borcam tepsiye dizilir. Bu süreç her beze için tekrarlanır.
  6. Yumurta sarısı ile 2-3 yemek kaşığı süt karıştırılıp, üzerine sürülür.
  7. 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Tepside Haşhaşlı Gül Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Burma Çöreği Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1 tane yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine)1 paket instant maya1 yemek kaşığı tuz2 yemek kaşığı şeker5.5 su bardağı un denetimli ekleyin İçi için: 1 su bardağı haşhaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Haşhaşlı Burgu Tepsi Çöreği Tanımı İçin Materyaller 5 su bardağı un1 paket instıt (Kuru pakmaya)2 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı süt1 su bardağı su1 su bardağı dövülmüş haşhaş1 su bardağı rivyera sıvı yağ1 adet yumurta Haşhaşlı Burgu Tepsi Çöreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Afyon'un Haşhaşlı Çöreği Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 1 kg un1 paket toz maya1 su bardağı ılık süt2 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar ılık su Üzeri için: Sürtülmüş haşhaşBiraz sıvı yağ Harcı için: (mercimekli) 1 tane soğan1 kase haşlanmış yeşil mercimekBiraz kıyılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Haşhaşlı Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 7 su bardağı un3 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı silme tuz1 paket instant maya2 yemek kaşığı şeker Arası için Yarım çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı pekmez1 paket haşhaş ezmesi Haşhaşlı Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Haşhaşlı Sigara Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 3 adet hazır yufka1 su bardağı haşhaş ezmesi1 su bardağı sıvı yağ4-5 yemek kaşığı toz şeker1 adet yumurtaSusam Haşhaşlı Sigara Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Merhabalar mutfak şefleri❤️ ilk deneyimim olduğu halde ailem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt