Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepside Kıbbeh Tarifi Resimli

Tepside Kıbbeh Tarifi Resimli
0
90

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Resimli Tepside Kıbbeh tarifi
Tepside Kıbbeh nasıl yapılır

Malzemeler
Kıbbeh icin:


1 kg yağsız kuzu eti (but kısmından)
2,5 su bardağı bulgur
1 buyuk baş soğan
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
3 tatlı kaşığı tuz
12 su bardağı soğuk su

ic icin:

2 baş soğan
14 su bardağı samneh (posası alınmış tereyağı) veya sıvıyağ
14 su bardağı cam fıstığı
250 gr koyun kıyması (kalın cekilmiş)
12 tatlı kaşığı tarcın
karabiber
tuz

ustu icin:

2 corba kaşığı cam fıstığı
12 su bardağı erimiş tereyağı veya sıvıyağ
soğuk su

imagestepsidekibbehtarifiresimli5ad421a26e05b

Hazırlanışı

Kıbbeh icin;

bulguru derin bir kaba koyup uzerine soğuk su ekleyin ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın 10 dakika sonra suyunu suzun ve kaşığın tersi ile iyice bastırarak bulgurlardaki suyun cıkmasını sağlayın Daha sonra bir tepsiye sererek buzdolabının alt bolumune iyice soğuması icin 12 saatliğine bırakın

Etin ustundeki yağı, ince deriyi ve sinirleri ucu sivri bir bıcakla alın ve kupler halinde kesip buzdolabına 1 saat soğumaya bırakın Daha sonra iyice soğumuş eti bir kıyma makinasından iki kere gecirerek kıyın ve derin bir kaba koyun Soğanı soyup koyu bir sıvı haline gelinceye kadar mikserde cekin ve etin ustune ekleyin Soğanın icinde kucuk parcalar kalmışsa alıp atın

Baharatları, karabiberi, tuzu ve bulguru ete ilave edip karıştırın Karışımı 6 parcaya bolun Daha sonra her ayırdığınız parcaya bir kaşık soğuk su ilave ederek tek tek mikserden gecirin Hepsini tekrar bir kaba koyarak elinizle iyice homojen bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun ve uzerini kapatarak kullanıncaya kadar buzdolabına kaldırın

İc icin;
soğanları soyun ve incecik kıyın Tavada tereyağını eritin, ateşi kısın ve soğanları cam fıstıklarıyla birlikte kızgın yağa atarak soğanlar saydamlaşıncaya, fıstıklar ise altın rengi alıncaya kadar kavurun Ateşi acıp icine kıymayı ilave edin Biraz karıştırınca kıyma suyunu bırakır Kıyma suyunu cekinceye ve kahverengi bir renk alıncaya kadar kavurun Ateşten alın Tuzu, karabiberi ve tarcını ilave ederek karıştırın ve bir kenara bırakın

Hemen hemen 45 cm derinliğinde, 25x30 cmlik dikdortgen veya 30 cm capında yuvarlak toprak bir fırın kabını yağlayın Kabın dibine once Kıbbeh hamurunun yarısından biraz azını, elinizi zaman zaman ıslatarak yayın Uzerine kıymalı ici koyun ve bir kaşıkla yayın Ustune kalan Kıbbeh hamurunu koyun ve altındaki kıymalı icin yanlardan cıkmaması icin dikkatlice bastırarak elinizle yayın

Bir bıcağın ucunu ıslatıp fırın kabının kıyısıyla icindeki Kıbbeh hamurunun arasına sokarak, kapla, icindeki malzemeyi birbirinden biraz ayırmak icin cepecevre gezdirin Kıbbeh'i baklava dilimleri gibi kesip her dilimin ortasına bir cam fıstığı batırın

Yağı kucuk bir tencerede kızdırın İcine 2 corba kaşığı soğuk su koyun ve Kıbbeh'in uzerine, kestiğiniz yerlerden alta gecmesini de sağlayarak gezdirin Onceden 160 derecede kızdırdığınız sıcak fırında ustu kahverengi oluncaya kadar 30 dakika pişirin Pişme sırasında 34 kere yemeğin uzerine soğuk su serpinPiştikten sonra fırından cıkarın ve daha once bıcakla kestiğiniz yerlerden tekrar bıcağı gecirin ve yanında bol yeşil salata ve taze ekmekle servis yapın
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,345Kullanıcılar
mikoSon üye
Üst Alt