Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tepside Kıbbeh Tarifi Resimli

Tepside Kıbbeh Tarifi Resimli
0
134

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
14
Resimli Tepside Kıbbeh tarifi
Tepside Kıbbeh nasıl yapılır

Malzemeler
Kıbbeh için:


1 kg yağsız kuzu eti (ayak kısmından)
2,5 su bardağı bulgur
1 büyük baş soğan
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
3 tatlı kaşığı tuz
12 su bardağı soğuk su

iç için:

2 baş soğan
14 su bardağı samneh (posası dargın tereyağı) veya sıvıyağ
14 su bardağı çam fıstığı
250 gr koyun kıyması (kalın çekilmiş)
12 tatlı kaşığı tarçın
karabiber
tuzlu

üstü için:

2 çorba kaşığı çam fıstığı
12 su bardağı erimiş tereyağı veya sıvıyağ
soğuk su



Hazırlanışı

Kıbbeh için;

bulguru derin bir barbar koyup üstüne soğuk su ekleyin ve 10 dakika değin dinlenmeye bırakın 10 dakika daha sonra suyunu süzün ve kaşığın tersi ile ayrıntılarıyla bastırarak bulgurlardaki suyun çıkmasını sağlayın sonradan bir tepsiye sererek buzdolabının alt bölümüne iyice soğuması için 12 saatliğine bırakın

Etin üstündeki yağı, ince deriyi ve sinirleri ucu sivri bir bıçakla alın ve küpler halinde kesip buzdolabına 1 saat soğumaya bırakın sonradan adamakıllı soğumuş eti bir kıyma makinasından iki kere geçirerek kıyın ve derin bir kaba koyun Soğanı soyup koyu bir istikrarsız haline gelinceye dek mikserde çekin ve etin üstüne ekleyin Soğanın içinde minik parçalar kalmışsa alıp atın

Baharatları, karabiberi, tuzu ve bulguru ete ilave edip karıştırın Karışımı 6 parçaya bölün sonradan her ayırdığınız parçaya bir kaşık soğuk su ek ederek tek tek mikserden geçirin Hepsini yeniden bir barbar koyarak elinizle ayrıntılarıyla türdeş bir hamur haline gelinceye dek yoğurun ve üzerini kapatarak kullanıncaya kadar buzdolabına kaldırın

İç için;
soğanları soyun ve incecik kıyın Tavada tereyağını eritin, ateşi kısın ve soğanları çam fıstıklarıyla birlikte kızgın yağa atarak soğanlar saydamlaşıncaya, fıstıklar ise altın rengi alıncaya dek kavurun Ateşi açıp içine kıymayı ek edin Azıcık karıştırınca kıyma suyunu bırakır Kıyma suyunu çekinceye ve kahverengi bir renk alıncaya dek kavurun Ateşten alın Tuzu, karabiberi ve tarçını ek ederek karıştırın ve bir kenara bırakın

hemen hemen 45 cm derinliğinde, 25x30 cmlik dikdörtgen ya da 30 cm çapında dairesel toprak bir fırın kabını yağlayın Kabın dibine önce Kıbbeh hamurunun yarısından biraz azını, elinizi zaman zaman ıslatarak yayın Üstüne kıymalı içi koyun ve bir kaşıkla yayın Üzerine kalan Kıbbeh hamurunu koyun ve altındaki kıymalı için yanlardan çıkmaması için dikkatlice bastırarak elinizle yayınlama

Bir bıçağın ucunu ıslatıp fırın kabının kıyısıyla içindeki Kıbbeh hamurunun arasına sokarak, kapla, içindeki malzemeyi birbirinden azıcık dağıtmak için çepeçevre gezdirin Kıbbeh'i baklava dilimleri gibi kesip her dilimin ortasına bir çam fıstığı batırın

Yağı minik bir tencerede kızdırın İçine 2 çorba kaşığı soğuk su koyun ve Kıbbeh'in üzerine, kestiğiniz yerlerden alta geçmesini de sağlayarak gezdirin Önceden 160 derecede kızdırdığınız sıcak fırında üstü kahverengi oluncaya kadar 30 dakika pişirin Pişme esnasında 34 kere yemeğin üstüne soğuk su serpinPiştikten sonra fırından çıkarın ve daha önce bıçakla kestiğiniz yerlerden yeniden bıçağı geçirin ve yanına bol yeşil salata ve taze ekmekle servis yapın *
 
858,505Konular
982,828Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt