Tepside Kumpir Tanımı İçin Gereçler
Patates püresi için;
- 4 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Ketçap
- Sosis
- Sucuk
- Salam
- Bezelye
- Mısır
- Kaşar peyniri
Tepside Kumpir Tanımı Yapılışı
- Öncelikle patateslerimizi haşlamaya koyalım ve bezelyeyi de haşlamaya koyalım(ben dondurucudan taze bezelye kullandım )
- Haşlanan patatesleri bir kaba alıp güzelce ezelim.
- Ezmiş olduğumuz patatesin içerisine tereyağını koyup eriyene kadar karıştıralım ve akabinde kaşarı ekleyelim.
- Karıştırdıktan sonra sütümüzü de ek edelim. (ben pütürlük kalmaması için blenderden geçirdim)
- Daha sonra hazırlanan püreyi borcama güzelce yayalım.
- Sonra salam, sosis ve sucukları doğrayıp tavada birazcık pişirelim.
- Pişen salam, sosis ve sucukların üzerine ketçap sıkıp karıştıralım ve pürenin üzerine koyalım.
- Onun üzerine de bezelyemizi ve mısırımızı ekleyeyim, rendelemiş olduğumuz kaşar peynirini de üzerine ek edip evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında peynirimiz eriyip üzeri kızarana denk pişirelim.
Not: dileyen üzerine ketçap mayonez ekleye bilir.