
Tepside Kumpir Tanımı İçin Gereçler
- 6-7 adet orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1.5 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1.5 su bardağı haşlanmış havuç
- 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı yeşil ve siyah zeytin
- 1 çay bardağı kornişon turşu (Halka halka doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
Tepside Kumpir Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri haşlayıp ezin. İçine tereyağı, tuzu ekleyip karıştırın.
- Püreyi yapışmaması için yağlanmış ya da su ile ıslatılmış (Ben ıslattım) borcama elinizle bastırarak her tarafa eşit gelecek halde yayın.
- Farklı bir tavada bir tatlı kaşığı salçayı patatesin üzerine yayın.
- Onun üzerine halka halka doğranmış zeytinleri, kornişon turşu, mısır, havuç ve bezelye karışımını dökün.
- En üstüne kalan kaşar peynirini serpiştirip 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
- Ketçap ve mayonez eşliğinde servis edin. Afiyet bal şeker olsun.