Tepside Kumpir Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet orta uzunluk patates
- 1 su bardağı mısır
- 6-7 adet mantar
- 7-8 adet sosis
- 6 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı garnitür
- 1 su bardağı + 1 çay bardağı kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
Tepside Kumpir Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup haşlamaya alalım.
- O sırada sosileri ve mantarları doğrayalım.
- Tenceremizin içine yağı alıp salçayı ekleyip kavuralım.
- Daha sonra sosisi ve mantarı ekleyip bir iki kavurup altını kapatalım.
- Sonra haşlanmış patateslerimizi ezip içine tereyağı tuzu ve 1 çay bardağı peyniri ek edip karıştıralım.
- Dikdörtgen borcamın içine patatesi ek edip elimiz yardımıyla yayayım.
- Üstüne sosisli mantarımızı ek edelim.
- Daha sonra turşu garnitür ve mısırı ek edelim( dilediğiniz gereçleri kullanabilirsiniz)
- En son kaşarı ek edip eriyene kadar fırında 180 -200 derecede pişirelim.
- Sonra ketçap ve mayonez ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun hanımlar.