Tepsilere Sığmayan Peynirli Poğaça (Pamuktan Yumuşak) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (ortalama 4- 5su bardağı kadar)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200 gram beyaz peynir
- Yarım demet maydonoz
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Tepsilere Sığmayan Peynirli Poğaça (Pamuktan Yumuşak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabın içine ılık süt, şeker ve maya eklenerek çırpılır ve 10 dakika kapatılıp bekletilir.
- Daha sonra içine yumurta kırılarak un hariç malzemeler eklenerek karıştırılır.
- Elenerek un ve tuz eklenir ve ele yapışmayan kıvamda olana kadar yoğrulur.
- Üzeri örtülür ve 30 dakika mayalandırılır.
- İçi için beyaz peynir ufalanır, maydanoz kıyılır ve karıştırılır.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp elin içinde bastırılarak yuvarlak açılır.
- İçine harç koyulur ve kapatılır. Tüm hamura aynı işlem uygulanır.
- Tepsi yağlanarak hamurlar dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu eklenir.
- Önceden ısıtılan 190 derece fırında pişirilir.
Tepsilere Sığmayan Peynirli Poğaça (Pamuktan Yumuşak) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı