Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Terayağlı Kesme Pastane Tuzlusu (Pratik)

Terayağlı Kesme Pastane Tuzlusu (Pratik)
0
23

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
terayagli-kesme-pastane-tuzlusu-pratik.jpg

Terayağlı Kesme Pastane Tuzlusu (Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı +1 yemek kaşığı un (kontrollü)
Üzerine :
  • Yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam
  • Çörek otu
  • Çay kaşığı ucu ile kakao

Terayağlı Kesme Pastane Tuzlusu (Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kaseye yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yumurta akı, sirke, şeker, tuz, mahlep ve kabartma tozu alınarak spatula ile karıştırılır.
  2. Üzerine elenerek kontrollü şekilde un eklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
  3. Hamur iki yağlı kağıt arasında çok ezdirilmeden kare biçiminde açılır.
  4. Kenarları bıçakla içeriye doğru itilip kare yapılır.
  5. Üzerine yumurta sarısına azıcık kakao eklenip karıştırılır ve sürülür.
  6. Daha sonra bıçakla ya da rulo ile küçük kareler olacak biçimde kesilir.
  7. Tavada susam rengi dönene kadar kavrulur. Rengi döner dönmez geniş bir kaseye alınır ve çörek otu eklenip harmanlanır.
  8. Kesilen parçalar susamlı karışıma atılıp üstü bulanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilere önceden ısıtılan 175 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.Afiyet olsun ????.
Terayağlı Kesme Pastane Tuzlusu (Pratik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt