Terayağlı Kesme Pastane Tuzlusu (Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı +1 yemek kaşığı un (kontrollü)
- Yumurta sarısı
- Kavrulmuş susam
- Çörek otu
- Çay kaşığı ucu ile kakao
Terayağlı Kesme Pastane Tuzlusu (Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaseye yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yumurta akı, sirke, şeker, tuz, mahlep ve kabartma tozu alınarak spatula ile karıştırılır.
- Üzerine elenerek kontrollü şekilde un eklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğrulur.
- Hamur iki yağlı kağıt arasında çok ezdirilmeden kare biçiminde açılır.
- Kenarları bıçakla içeriye doğru itilip kare yapılır.
- Üzerine yumurta sarısına azıcık kakao eklenip karıştırılır ve sürülür.
- Daha sonra bıçakla ya da rulo ile küçük kareler olacak biçimde kesilir.
- Tavada susam rengi dönene kadar kavrulur. Rengi döner dönmez geniş bir kaseye alınır ve çörek otu eklenip harmanlanır.
- Kesilen parçalar susamlı karışıma atılıp üstü bulanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilere önceden ısıtılan 175 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.Afiyet olsun ????.