Terbiyeli Ekşili Kofte nasıl yapılır
imagesterbiyelieksilikoftetarifiresimli5ad415b447c17
Terbiyeli Ekşili Kofte
Malzemeler
kofte harcı:
500 gram kıyma 2 dilim bayat ekmek ici 1 cay bardağından biraz az pirinc 1 tatlı kaşığı karbiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı nane 1 yumurta
tepsiye serpmek icin:
2 yemek kaşığı un yarım demet doğranmış maydanoz 3 terbiyesi: 1 limonun suyu 2 yumurtanın sarısı
Terbiyeli Ekşili Kofte Tarifi
koftelerin hazırlanması:
Butun malzemeleri iyi bi şekilde yoğurup kofte hamurunu hazırlayalım Hazırladığımız hamurdan fındık buyukluğunde parcalar alıp top top yuvarlayalım
tepsiye once un sonra maydanoz ları alıp yuvarladığımız top top kofteleri koyalım
Uygun bir tencereye 1,5 litre kaynattığımız suyu ve tuzu dokelimUzerine kofteleri de ekleyip pirincler acılana dek ortalama 15 dakika pişirin
terbiyesinin hazırlanması:
Yumurtaların beyazını ayırıp sarısını ve sıktığımız 1 limonun suyunu tel veya catal yardımı ile iyice cırpalımHazırladığımız bu terbiyenin icine yavaş yavaş
cırpmaya devam ederek kaynamakta olan koftenin suyundan 2 kepce ekleyelim Burdaki amac kesilmemesi icindir bu şekilde yapıp tencereye bu
terbiyeyide koyalım ve biraz daha kaynatıp servise hazır hale getirelim
alıntı
imagesterbiyelieksilikoftetarifiresimli5ad415b447c17
Terbiyeli Ekşili Kofte
Malzemeler
kofte harcı:
500 gram kıyma 2 dilim bayat ekmek ici 1 cay bardağından biraz az pirinc 1 tatlı kaşığı karbiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı nane 1 yumurta
tepsiye serpmek icin:
2 yemek kaşığı un yarım demet doğranmış maydanoz 3 terbiyesi: 1 limonun suyu 2 yumurtanın sarısı
Terbiyeli Ekşili Kofte Tarifi
koftelerin hazırlanması:
Butun malzemeleri iyi bi şekilde yoğurup kofte hamurunu hazırlayalım Hazırladığımız hamurdan fındık buyukluğunde parcalar alıp top top yuvarlayalım
tepsiye once un sonra maydanoz ları alıp yuvarladığımız top top kofteleri koyalım
Uygun bir tencereye 1,5 litre kaynattığımız suyu ve tuzu dokelimUzerine kofteleri de ekleyip pirincler acılana dek ortalama 15 dakika pişirin
terbiyesinin hazırlanması:
Yumurtaların beyazını ayırıp sarısını ve sıktığımız 1 limonun suyunu tel veya catal yardımı ile iyice cırpalımHazırladığımız bu terbiyenin icine yavaş yavaş
cırpmaya devam ederek kaynamakta olan koftenin suyundan 2 kepce ekleyelim Burdaki amac kesilmemesi icindir bu şekilde yapıp tencereye bu
terbiyeyide koyalım ve biraz daha kaynatıp servise hazır hale getirelim
alıntı