Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte Çorbası Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
- 250 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet havuç
- 1 adet büyük patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım limon suyu
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tutam maydanoz
Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir kaba kıymayı, toz biber ve tuzunu katıp yoğurun ve misket büyüklüğünde köfteler yapın.
- Üzerlerine iki yemek kaşığı un serpip unla bulayın.
- Uygun bir tencereye sıvı yağını küp formunda doğranmış havuç alıp soteleyin hafif kızarmaya başlayınca küp biçiminde doğranmış patatesleri ekleyin ,patatesleri de biraz soteleyin.
- Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin.
- Bu esnada haşlanmış nohutu da ekleyip sebzeler hafif yumuşayana kadar pişirin.
- Köfteleri de ekleyip kaynatın.
- Öbür tarafta bir kaseye yumurta sarısı ve limon suyunu koyup yeterlice çırpın.
- Yemeğin suyundan biraz alıp terbiyeyi ılıtın.
- Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırın.
- Yine kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın.
- İnce doğranmış maydanozu ekleyin.
- Yemeğin suyu az ise biraz daha su ekleyebilirsiniz.
- Yemeği 10 dk dinlendirip servis edin.