Terbiyeli Et Haşlama Tanımı İçin Gereçler
- 3 kesim kemikli dana eti
- 1 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 iri havuç
- 1 büyük patates
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- Karabiber
- Küçük bir modül kereviz sapı
- İnce kıyılmış maydanoz
Terbiyeli Et Haşlama Tanımı Yapılışı
- Patatesi, havucu küçük doğrayın.
- Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
- Tencereye tereyağının 2 kaşığını alın, eritin.
- Zerzevatları ekleyip kısık ateşte soteleyin.
- Izgara tavaya kalan 2 kaşık tereyağını alın eritin. Ve etleri mühürleyin.
- Mühürlenen etleri tencereye dizin.
- Tuz ve karabiber ekleyip üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyin.
- Sıcak su ekler ekleme kereviz sapını atın. (pişince alın) etleri pişirin.
- Pişen et haşlamayı ocaktan almadan evvel limon suyu ve yoğurdu çırpın. Biraz etin suyundan ekleyin ılıtın. Ve pişmekte olan yemeğe ekleyin.
- Terbiyeyi ekledikten beş dakika sonra ocaktan alın.
- Limon ve karabiber eşliğinde üzerine çokça ince kıyılmış maydanoz ekleyip servis yapın afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.