Terbiyeli Etli Havuç Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase kuşbaşı et
- 1 büyük rendelenmiş havuç
- Tereyağ
- Sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- Kıvama nazaran su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 kırmızı toz biber
Terbiyeli Etli Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel düdüklüde eti pişirelim öbür bir kaba terbiyenin materyallerini koyup, etin suyundan 2 kepçe koyup, terbiyeyi ılıtalım.
- Tencereye yağları koyup, havucu kavuralım ve suyunu ayarlayıp, pişmeye bırakalım.
- Pişen çorbaya karıştırarak terbiyeyi ek edelim ve pişmeye bırakalım.
- Hoş pişmiş olan çorbaya tavada yağ ve biberi kızartıp üzerine dökelim.
- En son birazcık dere otu ince kıyılmış çorbaya ek edelim bir taşım daha kaynatıp, altını kapatalım afiyet olsun.