Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli Haşlama

Terbiyeli Haşlama
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
terbiyeli-haslama-5.jpg

Terbiyeli Haşlama Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo pöç (Kemikli et kullanabilirsiniz)
  • 2 adet havuç
  • 1 büyük patates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 7-8 tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 2 litre su
Terbiye için
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
Üzerine isteğe bağlı
  • Sarımsak, pul biber, limon suyu

Terbiyeli Haşlama Tanımı Yapılışı

  1. Kemikli etlerimizi 2-3 saat suda bekletelim kanı gitsin.
  2. Daha sonra pak su ile ocağa alalım.
  3. Su kaynamak üzereyken dökelim.
  4. Tekrar pak su ekleyip ocağa alalım. (ben suyu biraz fazla koydum. Haşlanınca fazla suyu alıp buzluğa attım. Olağanda 3 su bardağı su kâfi. )
  5. Üzerine tane karabiber ekleyip yarım saat düdüklü tencerede orta ateşte pişirelim.
  6. Patates, soğan, sarımsak, havucu doğrayıp ete ekleyelim. 15 dakika da bu formda kısık ateşte düdüklüde pişirelim.
  7. Tuzunu ekleyelim.
  8. Terbiyesi için materyalleri çırpıp haşlamanın suyuyla ılıştıralım kesilmesin.
  9. Terbiyeyi haşlamaya döküp karıştıralım.
  10. 2 dakika kaynayınca kapatalım.
  11. Sıcakken üzerine sarımsak, limon ve pul biber ekleyip servis edelim. Şifa olsun ????.
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt