
Terbiyeli Haşlama Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo pöç (Kemikli et kullanabilirsiniz)
- 2 adet havuç
- 1 büyük patates
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 7-8 tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 2 litre su
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- Sarımsak, pul biber, limon suyu
Terbiyeli Haşlama Tanımı Yapılışı
- Kemikli etlerimizi 2-3 saat suda bekletelim kanı gitsin.
- Daha sonra pak su ile ocağa alalım.
- Su kaynamak üzereyken dökelim.
- Tekrar pak su ekleyip ocağa alalım. (ben suyu biraz fazla koydum. Haşlanınca fazla suyu alıp buzluğa attım. Olağanda 3 su bardağı su kâfi. )
- Üzerine tane karabiber ekleyip yarım saat düdüklü tencerede orta ateşte pişirelim.
- Patates, soğan, sarımsak, havucu doğrayıp ete ekleyelim. 15 dakika da bu formda kısık ateşte düdüklüde pişirelim.
- Tuzunu ekleyelim.
- Terbiyesi için materyalleri çırpıp haşlamanın suyuyla ılıştıralım kesilmesin.
- Terbiyeyi haşlamaya döküp karıştıralım.
- 2 dakika kaynayınca kapatalım.
- Sıcakken üzerine sarımsak, limon ve pul biber ekleyip servis edelim. Şifa olsun ????.