
Terbiyeli Havuç Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet havuç
- 1 adet sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı tel şehriye
- 4 su bardağı su
- Tuz
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1, 5 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Çeyrek limon suyu
- 1 çay bardağı su
- Sıvı yağ
- Nane
Terbiyeli Havuç Çorbası Tanımı Yapılışı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınır.
- Üzerine rendelenmiş 2 havuç ek edilir.
- 3-4 dk karıştırılır.
- Sarımsak da rendelenerek ilave edilir ve karıştırılır.
- 4 yemek kaşığı tel şehriye eklenir karıştırıp üzerine 4 su bardağı su dökülür.
- Bir kasede 4 yemek kaşığı yoğurt, 1. 5 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, çeyrek limon suyu eklenir ve karıştırılır.
- Üzerine 1 çay bardağı su ek edilir ve tekrar karıştırılır.
- Kaynayan çorbadan kepçe ile su alınarak terbiye ye eklenir ve ılık olması sağlanır.
- Terbiyenin tamamı karıştıra karıştıra çorbaya eklenir.
- Çorba kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynayınca tuzu atılır.
- Bir tavada naneli yağ yakılarak üzerine gezdirilir.
