![terbiyeli-havuc-corbasi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/09/terbiyeli-havuc-corbasi.jpg)
Terbiyeli Havuç Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 küçük patates
- 2 diş sarımsak
- 1 kereviz sapı ve yaprakları
- Dileğe nazaran yarım çay kaşığı toz zencefil
- 1 bardak et suyu ve ek tuz ,karabiber
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1-2 kol dereotu
Terbiyeli Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağı tenceye dökün.
- Soğanı yemeklik doğrayıp sırasıyla havucu rendeleyin.
- Patatesi küçük kesip ek edin.
- Sarımsak ve kereviz yaprağını ek edin.
- Et suyu ve üzerinden çıkana kadar su ek edip pişirin.
- Blenderdan çekin.
- Terbiye için, yoğurt yumurta sarısı ve unu karıştırın.
- Birazcık çorbadan alıp yoğurda karıştırın(kesilmemesi için).
- Çorbaya karıştırarak dökün. Dereotuyla susleyin.