Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 500 ml tavuk suyu
- 400 ml su (Çorba kıvamına nazaran su ek edebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt (Süzme kullandım)
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağ sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Nane
- Toz biber
Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağ eklenir.
- Havuçlar küçük rendelenir ve sotelenir.
- Üzerine sarımsak rendelenir.
- Şehriye ek edilip hafif kavrulur.
- Üzerine tavuk suyu ve su ek edilerek kaynamaya bırakılır.
- Terbiyesi için derin kasede yoğurt un limon suyu karıştırılır.
- Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe içine dökülerek karıştırılır.
- Çorbanın içine dökülür.
- Bir iki taşım kaynadıktan sonra üzerine sosu dökülür.Afiyet olsun ????????.