
Terbiyeli İşkembe Çorbası (Anne Tarifi) İçin Gereçler
- 1 kg temizlenmiş işkembe (temizlenmiş paket kullandım)
- 2 lt su işkembeyi haşlamak için
- 3 diş sarımsak
- 6-7 bardak işkembenin haşlama suyundan
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- Tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 küçük limonun suyu
- 1 yumurta sarısı
- Tereyağ
- Toz kırmızı biber
- Sirke
Terbiyeli İşkembe Çorbası (Anne Tarifi) Yapılışı
- Temizlenmiş düzgünce yıkanmış işkembeyi küp küp doğrayıp düdüklü tencereye alalım.
- Birinci evvel kaynatmadan su ısınınca suyu dökelim tekrar su ekleyip yaklaşık 45-50 dakika pişirelim. Pişme mühleti değişebilir. Denetim edip tekrar pişirebilirsiniz.
- Öteki bir tencereye un ve sıvı yağı alalım kokusu çıkıp hafif rengi dönene kadar kavuralım.
- Üzerine soğuyan işkembe suyundan 1-2 kepçe ekleyelim. Bir taraftan da karıştıralım ki topaklanma olmasın.
- Suyu ekledikten sonra işkembeyi ve rendelenmiş 2 diş sarımsağı ekleyelim.
- Yaklaşık 5-10 dakika kaynatalım. Terbiye gereçlerini bir kapta uygunca çırpalım.
- Çorba suyundan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyip başka taraftan karıştıralım ki terbiyelensin.
- Terbiyeyi çorbayı karıştırarak ekleyelim. Orta ara karıştırarak 5-10 dakika kaynatalım.
- Altını kapatalım.
- Üzerine tereyağ ve kırmızı toz biber yakalım.
- Çorbayı kaseye alım üzerine sosunu gezdirelim. Yanında sirkeyle servis yapalım. Afiyet şifa olsun.
.