Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Terbiyeli İşkembe Çorbası (Anne Tarifi)

Terbiyeli İşkembe Çorbası (Anne Tarifi)
0
80

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
terbiyeli-iskembe-corbasianne-tarifi.jpg

Terbiyeli İşkembe Çorbası (Anne Tarifi) İçin Gereçler

  • 1 kg temizlenmiş işkembe (temizlenmiş paket kullandım)
  • 2 lt su işkembeyi haşlamak için
  • 3 diş sarımsak
Çorba için
  • 6-7 bardak işkembenin haşlama suyundan
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 küçük limonun suyu
  • 1 yumurta sarısı
Üzeri için;
  • Tereyağ
  • Toz kırmızı biber
Servis için
  • Sirke

Terbiyeli İşkembe Çorbası (Anne Tarifi) Yapılışı

  1. Temizlenmiş düzgünce yıkanmış işkembeyi küp küp doğrayıp düdüklü tencereye alalım.
  2. Birinci evvel kaynatmadan su ısınınca suyu dökelim tekrar su ekleyip yaklaşık 45-50 dakika pişirelim. Pişme mühleti değişebilir. Denetim edip tekrar pişirebilirsiniz.
  3. Öteki bir tencereye un ve sıvı yağı alalım kokusu çıkıp hafif rengi dönene kadar kavuralım.
  4. Üzerine soğuyan işkembe suyundan 1-2 kepçe ekleyelim. Bir taraftan da karıştıralım ki topaklanma olmasın.
  5. Suyu ekledikten sonra işkembeyi ve rendelenmiş 2 diş sarımsağı ekleyelim.
  6. Yaklaşık 5-10 dakika kaynatalım. Terbiye gereçlerini bir kapta uygunca çırpalım.
  7. Çorba suyundan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyip başka taraftan karıştıralım ki terbiyelensin.
  8. Terbiyeyi çorbayı karıştırarak ekleyelim. Orta ara karıştırarak 5-10 dakika kaynatalım.
  9. Altını kapatalım.
  10. Üzerine tereyağ ve kırmızı toz biber yakalım.
  11. Çorbayı kaseye alım üzerine sosunu gezdirelim. Yanında sirkeyle servis yapalım. Afiyet şifa olsun. ☺️☺️☺️.
 
858,499Konular
982,570Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt