İşkembe Corbasi Tarifi
Resimli Terbiyeli İşkembe Corbasi Tarifi
Terbiyeli İşkembe Corbasi Yapılışı
Terbiyeli İşkembe Corbası
Malzemeler
500 Gr dana yada koyun işkembe 2 Corba kaşığı margarin 2 Corba kaşığı un Terbiye icin 3 Adet yumurta 3 Kahve fincanı sirke 6 Diş sarmısak 1 Adet limon Kırmızıbiber Tuz
Yapılışı
İşkembeyi temizleyin
Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın
Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını acık bırakıp bir kepce yardımı ile uzerindeki kopukleri alın
Kopukler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın (Duduklu tencerede daha kısa surede pişirebilirsiniz)
İşkembeler pişince tencereden alıp, kucuk kucuk parcalara ayırın
Başka bir tencerede bir corba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun
Daha sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın
Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin
Corba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun
Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın
Kalan bir corba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifce yakıp corbanın uzerinde gezdirin
Sarmısaklı sirke ile servis yapın
Terbiyenin Yapılışı
Derin bir kabın icerisinde uc yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın Daha sonra kaynamakta olan corbaya ilave edip bir dakika kaynatın Fazla kaynatırsanız corbanın terbiyesi kesilir Afiyet olsun imagesterbiyeliiskembecorbasitarifi5ad4193daaaef
Resimli Terbiyeli İşkembe Corbasi Tarifi
Terbiyeli İşkembe Corbasi Yapılışı
Terbiyeli İşkembe Corbası
Malzemeler
500 Gr dana yada koyun işkembe 2 Corba kaşığı margarin 2 Corba kaşığı un Terbiye icin 3 Adet yumurta 3 Kahve fincanı sirke 6 Diş sarmısak 1 Adet limon Kırmızıbiber Tuz
Yapılışı
İşkembeyi temizleyin
Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın
Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını acık bırakıp bir kepce yardımı ile uzerindeki kopukleri alın
Kopukler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın (Duduklu tencerede daha kısa surede pişirebilirsiniz)
İşkembeler pişince tencereden alıp, kucuk kucuk parcalara ayırın
Başka bir tencerede bir corba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun
Daha sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın
Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin
Corba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun
Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın
Kalan bir corba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifce yakıp corbanın uzerinde gezdirin
Sarmısaklı sirke ile servis yapın
Terbiyenin Yapılışı
Derin bir kabın icerisinde uc yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın Daha sonra kaynamakta olan corbaya ilave edip bir dakika kaynatın Fazla kaynatırsanız corbanın terbiyesi kesilir Afiyet olsun imagesterbiyeliiskembecorbasitarifi5ad4193daaaef