![terbiyeli-kemik-sulu-et-corbasi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/07/terbiyeli-kemik-sulu-et-corbasi.jpg)
Terbiyeli Kemik Sulu Et Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet kemikli et
- 7-8 su bardağı su
- Tuz
- 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 limon suyu
- Tereyağı
- Nane
- Pul biber
Terbiyeli Kemik Sulu Et Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Düdüklü tencereye güzelce yıkadığımız kemikli etleri alalım.
- Üzerine suyu ilave edelim, tencerenin kapağını kapatalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 30 dakika daha pişirelim.
- Terbiyesi için bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu karıştırıp çırpalım.
- Et ve kemiği birbirinden ayıralım.
- Kemik suyunu süzerek bir tencereye alalım.
- İyice kaynadıktan sonra kemik suyundan 1-2 kepçe alarak terbiyeye ilave edip hızlıca karıştıralım. (kesilmemesi için).
- Hazırladığımız terbiyeyi çorbamıza ilave ederek 15 dakika kaynatalım. Yeteri kadar tuz ve haşlanıp didilmiş etleri alarak çorbamıza ilave edelim. 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.
- Tereyağında kızdırdığımız nane ve pul biberi çorbamıza gezdirerek servis edelim. Nefis bir tarif oldu diyebilirim.Deneyenlere afiyet olsun.